
PORȚIE
2
persoane

PREGĂTIRE
120
minute

COACERE
25
minute
INGREDIENTE
- 2 aripioare de pui
- 2 pulpe de pui, dezosate, cu piele
- 224 ml lapte bătut
- 180 g făină fină
- 3 g praf de usturoi
- 3 g praf de ceapă
- 3 g de ardei
- 2 g piper alb și negru
- 5 g sare
- 40 ml ulei
- Spray de ulei
PREPARARE
1. AMESTECAȚI pulpele, aripioarele și laptele bătut într-o pungă care se poate închide ermetic. Se lasă la marinat timp de 1-1,5 ore.
2. AMESTECAȚI făina, condimentele și sarea într-un castron.
3. SCOATEȚI puiul din pungă și tăvăliți-l în amestecul de făină. Se acoperă complet. Apoi se lasă să se odihnească timp de 15 minute la frigider.
4. SELECȚIONAȚI opțiunea de preîncălzire de pe Cosori Air Fryer, setați la 195 grade și apăsați butonul Start/Pause.
5. ÎNMUIAȚI o pensulă de bucătărie în ulei și ungeți ușor pulpele și aripioarele de pui pe fiecare parte.
6. AȘEZAȚI bucățile de pui în friteuza preîncălzită.
7. SELECTAȚI meniul pentru pui și apăsați butonul Start/Pause.
8. SCOATEȚI puiul la jumătatea timpului de gătire și stropiți-l cu spray de ulei.
9. LĂSAȚI să se răcească timp de 5 minute înainte de servire.