PORȚIE
6
PORȚII
PREGĂTIRE
15
minute
PREPARARE
24
minute
INGREDIENTE
- Spray cu ulei
- 3 ouă mari
- 200 grame zahăr granulat
- 1 linguriță extract de vanilie
- 219 grame făină pentru prăjituri
- 2 lingurițe praf de copt
- ½ linguriță sare Kosher
- 85 grame unt nesărat, topit
- 158 mililitri lapte integral
TOPPING
- 113 grame unt nesărat
- 106 grame nucă de cocos rasă neîndulcită
- 312 grame zahăr brun închis
- 78 mililitri lapte integral
- ½ linguriță sare Kosher
ARTICOLE NECESARE
- 6 boluri de copt din ceramică (226 grame fi ecare)
- Mixer cu suport sau mixer de mână echipat cu accesoriu cu paletă
- Sită pentru făină
PREPARARE
1. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.
2. Pulverizați interiorul bolurilor de copt cu spray cu ulei.
3. Selectați funcția Bake (Coacere), reglați temperatura la 155 °C și timpul la 20 de minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.
4. Așezați ouăle, zahărul și extractul de vanilie în bolul unui mixer cu suport echipat cu accesoriu cu paletă, apoi bateți la viteză medie spre mare până când acestea devin aerate și pufoase.
5. Cerneți făina, praful de copt și sarea într-un castron separat. Amestecați untul topit și laptele într-un alt castron.
6. Adăugați ingredientele uscate în mixer și amestecați până se încorporează, apoi adăugați amestecul de lapte și unt.
7. Turnați aluatul uniform în bolurile de copt.
8. Așezați bolurile de copt pe placa de prăjire preîncălzită.
9. Așezați ingredientele pentru topping într-o cratiță de dimensiuni medii și topiți la foc mediu, amestecând în permanență, apoi luați de pe foc.
10. Puneți cu lingura un strat de topping peste fi ecare bol de copt, după ce coacerea s-a terminat.
11. Selectați funcția Bake (Coacere), reglați temperatura la 170 °C și timpul la 4 minute, atingeți Preheat (Preîncălzire) pentru eliminarea modului Preheat (Preîncălzire), apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză).
12. Scoateți prăjiturile când sunt gata și lăsați-le să se răcească, apoi serviți.