Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Pizza Margherita

 

PORȚIE
4
Persoane

PREGĂTIRE
10
minute

COACERE
12
minute

INGREDIENTE

   Aluat de pizza:

  • 1¾ căni de făină, plus mai mult pentru frământare

  • ½ linguriță de zahăr granulat

  • 1⅛ linguriță de drojdie uscată instant

  • 1 linguriță de sare kosher

  • ¾ cană de apă caldă (30°–40°C)

  • 1 lingură plus 1 linguriță de ulei de măsline

​   Sos de roșii:

  • 1 cutie de roșii San Marzano întregi decojite (800g)

  • 1½ linguriță de ulei de măsline extravirgin

  • ½ linguriță de sare kosher

  • ¼ linguriță de oregano uscat

   Pizza:

  • Aluat de pizza

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 6 linguri de sos de roșii

  • 43g de mozzarella proaspătă

  • 8–10 frunze de busuioc proaspăt, rupte grosier

PREPARARE

Aluat de pizza:

1. AMESTECAȚI făina, zahărul, drojdia și sarea în vasul unui mixer la viteză mică până se combină bine.

2. ADĂUGAȚI apă caldă și 1 lingură de ulei de măsline și bateți până când aluatul formează o bilă, aproximativ 5 minute.

3. PUNEȚI aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făină și frământați ușor într-o bilă fină și fermă.

4. UNGEȚI un castron mare cu 1 linguriță de ulei de măsline.

5. AȘEZAȚI aluatul în bol, acoperiți și lăsați să crească până își dublează volumul. Acest proces va dura aproximativ 1 oră, în funcție de temperatura bucătăriei dvs.

6. PUNEȚI aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făină și împărțiți-l în 2 bucăți egale.

7. ACOPERIȚI fiecare cu un prosop curat de bucătărie și lăsați să se odihnească timp de 10 minute înainte de a continua.

 

Pizza Margherita:

1. SCURGEȚI roșiile și puneți deoparte zeama.

2. PUNEȚI roșiile, uleiul de măsline, sarea și oregano într-un robot de bucătărie sau blender și amestecați până la omogenizare. Condimentați după gust.

   Notă: Sosul va rezista 1 săptămână la frigider.

3. SELECTAȚI funcția Preîncălzire de pe friteuza Cosori și apăsați Start/Pauză.

4. ÎNTINDEȚI aluatul de pizza într-un cerc pe o suprafață tapetată cu făină.

5. PUNEȚI aluatul de pizza în friteuza cu aer preîncălzit. Ungeți blatul cu 1 lingură ulei de măsline.

6. SETAȚI temperatura la 205°C și timpul la 5 minute, apoi apăsați Start/Pauză.

7. ÎNTOARCEȚI aluatul de pizza când cele 5 minute au trecut și coaceți la 205 °C pentru încă 2 minute.

8. ÎNTOARCEȚI aluatul de pizza înapoi când timpul a trecut și acoperiți cu 2 -3 linguri de sos de roșii. Folosiți dosul unei linguri pentru a o întinde uniform pe suprafață, lăsând un mic spațiu în jurul marginii.

9. RUPEȚI jumătate din mozzarella în bucăți mari și puneți-le ușor deasupra sosului.

10. COACEȚI la 205°C pentru încă 5 minute

11. SCOATEȚI când aluatul este auriu și brânza este topită.

12. ACOPERIȚI cu busuioc proaspăt și serviți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link