PORȚIE
4
Persoane
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
12
minute
INGREDIENTE
Aluat de pizza:
-
1¾ căni de făină, plus mai mult pentru frământare
-
½ linguriță de zahăr granulat
-
1⅛ linguriță de drojdie uscată instant
-
1 linguriță de sare kosher
-
¾ cană de apă caldă (30°–40°C)
-
1 lingură plus 1 linguriță de ulei de măsline
Sos de roșii:
-
1 cutie de roșii San Marzano întregi decojite (800g)
-
1½ linguriță de ulei de măsline extravirgin
-
½ linguriță de sare kosher
-
¼ linguriță de oregano uscat
Pizza:
-
Aluat de pizza
-
1 lingură de ulei de măsline
-
6 linguri de sos de roșii
-
43g de mozzarella proaspătă
-
8–10 frunze de busuioc proaspăt, rupte grosier
PREPARARE
Aluat de pizza:
1. AMESTECAȚI făina, zahărul, drojdia și sarea în vasul unui mixer la viteză mică până se combină bine.
2. ADĂUGAȚI apă caldă și 1 lingură de ulei de măsline și bateți până când aluatul formează o bilă, aproximativ 5 minute.
3. PUNEȚI aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făină și frământați ușor într-o bilă fină și fermă.
4. UNGEȚI un castron mare cu 1 linguriță de ulei de măsline.
5. AȘEZAȚI aluatul în bol, acoperiți și lăsați să crească până își dublează volumul. Acest proces va dura aproximativ 1 oră, în funcție de temperatura bucătăriei dvs.
6. PUNEȚI aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făină și împărțiți-l în 2 bucăți egale.
7. ACOPERIȚI fiecare cu un prosop curat de bucătărie și lăsați să se odihnească timp de 10 minute înainte de a continua.
Pizza Margherita:
1. SCURGEȚI roșiile și puneți deoparte zeama.
2. PUNEȚI roșiile, uleiul de măsline, sarea și oregano într-un robot de bucătărie sau blender și amestecați până la omogenizare. Condimentați după gust.
Notă: Sosul va rezista 1 săptămână la frigider.
3. SELECTAȚI funcția Preîncălzire de pe friteuza Cosori și apăsați Start/Pauză.
4. ÎNTINDEȚI aluatul de pizza într-un cerc pe o suprafață tapetată cu făină.
5. PUNEȚI aluatul de pizza în friteuza cu aer preîncălzit. Ungeți blatul cu 1 lingură ulei de măsline.
6. SETAȚI temperatura la 205°C și timpul la 5 minute, apoi apăsați Start/Pauză.
7. ÎNTOARCEȚI aluatul de pizza când cele 5 minute au trecut și coaceți la 205 °C pentru încă 2 minute.
8. ÎNTOARCEȚI aluatul de pizza înapoi când timpul a trecut și acoperiți cu 2 -3 linguri de sos de roșii. Folosiți dosul unei linguri pentru a o întinde uniform pe suprafață, lăsând un mic spațiu în jurul marginii.
9. RUPEȚI jumătate din mozzarella în bucăți mari și puneți-le ușor deasupra sosului.
10. COACEȚI la 205°C pentru încă 5 minute
11. SCOATEȚI când aluatul este auriu și brânza este topită.
12. ACOPERIȚI cu busuioc proaspăt și serviți.