Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Piept de pui umplut cu spanac și ciuperci

PORȚIE
4
PORȚII

PREGĂTIRE
30
minute

PREPARARE
24
minute

INGREDIENTE

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 150 grame spanac, tăiat în fâșii subțiri
  • 226 grame ciuperci Crimini, spălate, fără tulpini și tăiate în felii subțiri
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • Sare Kosher, după cum este necesar
  • Piper negru măcinat, după cum este necesar
  • 78 mililitri smântână grasă
  • 226 grame brânză de capră
  • 1 lingură pătrunjel italian, tocat
  • 6 frunze de busuioc, tăiate în fâșii subțiri
  • 1 lămâie, cu coaja rasă
  • ½ linguriță fulgi de ardei roșu
  • 4 bucăți piept de pui fără os, fără piele

ARTICOLE NECESARE

  • Cuțit pentru decojit
  • 4–8 scobitori

PREPARARE

1. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie de dimensiuni medii la foc mediu, apoi adăugați spanacul, ciupercile și usturoiul și asezonați cu sare și piper. Sotați timp de 1–2 minute, apoi adăugați smântâna și mai gătiți câteva minute, până când smântâna a scăzut și legumele sunt moi. Luați de pe foc și lăsați să se răcească timp de 10–15 minute

2. Amestecați brânza de capră, pătrunjelul, busuiocul, coaja de lămâie și fulgii de ardei roșu în amestecul de spanac și ciuperci, după ce acesta s-a răcit.

3. Faceți o crestătură mică pe partea groasă a pieptului de pui cu un cuțit pentru decojit, tăind în piept, dar nu până la capăt, pentru a face un buzunar. Umpleți cu grijă fi ecare piept de pui cu amestecul de legume și brânză de capră, având grijă să nu umpleți excesiv. Sigilați deschiderea cu o scobitoare sau două.

4. Asezonați exteriorul pieptului de pui cu sare și piper.

5. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.

6. Selectați funcția Air Fry (Prăjire cu aer cald), reglați timpul la 24 de minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire

7. Așezați pieptul de pui umplut pe placa de prăjire preîncălzită.

8. Întoarceți puiul la jumătatea timpului de gătire. Mementoul pentru scuturare vă va anunța când să faceți acest lucru.

9. Scoateți puiul când este gata și lăsați să se odihnească timp de 5 minute înainte de a scoate scobitorile, apoi tăiați felii și serviți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link