Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Piept de pui umplut cu sos de unt de salvie

PORȚIE
6
Persoane

PREGĂTIRE
15
minute

COACERE
20
minute

INGREDIENTE

  • ½ cană de unt nesărat, înmuiat 
  • 1 lingură de salvie proaspătă, tocată 
  • ½ linguriță de praf de usturoi 
  • ¼ linguriță de praf de ceapă 
  • 1½ lingurițe de piper negru măcinat
  • 1½ lingurițe de sare Kosher 
  • 2 căni de umplutură pregătită
  • 2 piepți de pui fără piele, înăbușiți cu unt 
  • Sos, pentru servire 
  • Sos de merișoare, pentru servire

Elemente necesare

  • Sfoară alimentară

PREPARARE

1. Se amestecă untul, salvia, praful de usturoi, praful de ceapă, ½ linguriță de piper negru măcinat și ½ linguriță de sare kosher într-un castron mic până se combină bine.

2. Se pune o ceașcă de umplutură în mijlocul pieptului de pui și se pliază ambele părți împreună.

3. Se condimentează pieptul de pui cu restul de sare și piper.

4. Se leagă pieptul de pui, făcând noduri la o distanță de 5 cm între ele.

5. Se unge cu o pensulă amestecul de unt cu salvie pe toată suprafața puiului. 

6. Selectați funcția de preîncălzire de pe friteuza cu aer Cosori, reglați temperatura la 190°C, apoi apăsați Start/Pauză.

7. Așezați pieptul de pui umplut în friteuza cu aer cald preîncălzit. 

8. Setați temperatura la 190°C și timpul la 23 de minute, apoi apăsați Start/Pauză.

9. Scoateți pieptul de pui umplut când este gata sau până când temperatura internă ajunge la 70°C și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute.

10. Se servește cu sos și sos de merișoare.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link