PORȚIE
5
PORȚII
PREGĂTIRE
30
minute
PREPARARE
50
minute
INGREDIENTE
- 1 linguriță de semințe de fenicul prăjite, măcinate
- 1½ lingurițe de sare kosher
- ½ linguriță de piper
- 1 linguriță de oregano uscat
- ½ linguriță de pudră de ceapă
- ½ linguriță de pudră de usturoi
- 1 linguriță de boia afumată
- Aproximativ 1,4 kg de piept de curcan
- 1 lingură de ulei de măsline
PREPARARE
1. Amestecați într-un bol semințele de fenicul măcinate, sarea, piperul, oregano, pudra de ceapă, pudra de usturoi și boia afumată.
2. Ștergeți excesul de apă de pe pieptul de curcan cu un prosop de hârtie.
3. Ungeți pieptul de curcan cu ulei de măsline pe toată suprafața.
4. Asezonați pieptul de curcan uniform cu amestecul de condimente. Lăsați-l să ajungă la temperatura camerei timp de 20 de minute.
5. Selectați funcția Preheat pe friteuza cu aer cald COSORI și setați temperatura la 175°C, după care apăsați Start/Pause.
6. Puneți pieptul de curcan în coșul preîncălzit, cu pielea în jos.
7. Setați temperatura la 175°C și timpul la 20 de minute, apoi apăsați Start/Pause.
8. Întoarceți pieptul de curcan astfel încât pielea să fie în sus și gătiți-l la 175°C încă 30 de minute sau până când temperatura internă ajunge la 71°C.
9. Lăsați pieptul de curcan să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l felia, apoi serviți.