Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Paste cu porumb prăjit

PORȚIE
4
PORȚII

PREGĂTIRE
15
minute

PREPARARE
10
minute

INGREDIENTE

  • Apă, în cantitatea necesară pentru fi erbere
  • 454 grame paste extrudate (rigatoni, cavatappi, farfalle etc.)
  • 3 știuleți de porumb, decorticați
  • 2 linguri unt nesărat
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3 linguri coriandru proaspăt, tocat fi n, împărțite
  • 1 lime, cu coaja rasă și stoarsă
  • 1 linguriță boia
  • 120 grame cremă mexicană sau smântână grasă
  • 112 grame brânză Oaxaca sau brânză mozzarella proaspătă, proaspăt rasă, plus mai multă pentru decor
  • Sare Kosher, după gust

PREPARARE

1. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.

2. Selectați funcția Roast (Prăjire), reglați temperatura la 205 °C și timpul la 10 minute, atingeți Shake (Scuturare) pentru eliminarea mementoului pentru scuturare, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.

3. Aduceți la fi erbere o oală mare de apă cu sare, apoi adăugați pastele și gătiți-le al dente. Păstrați 120 mililitri din apa de la paste, apoi scurgeți pastele și dați-le deoparte.

4. Așezați porumbul pe placa de prăjire preîncălzită.

5. Scoateți porumbul când este gata, lăsați-l să se răcească puțin, apoi desfaceți boabele de pe știuleți într-un castron.

6. Topiți untul într-o tigaie pentru sote de dimensiuni medii, la foc mediu spre mare. Adăugați usturoiul și gătiți până se aromatizează, aproximativ un minut, apoi adăugați 2 linguri de coriandru, coaja de lime, zeama de lime, boiaua și porumbul și gătiți încă 2–3 minute.

7. Adăugați crema mexicană, brânza Oaxaca rasă și jumătate din apa de la paste păstrată, apoi bateți cu telul până la omogenizarea sosului, apoi asezonați după gust cu sare.

8. Amestecați pastele cu sosul, adăugând apa de la paste suplimentară, după cum este necesar, pentru a subția sosul, apoi serviți ornat cu brânză Oaxaca rasă și cu coriandrul rămas.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link