Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Pâine pufoasă fără frământare

PORȚIE
10
PORȚII

PREGĂTIRE
10
minute

PREPARARE
15-30
minute

INGREDIENTE

  • 500 g făină albă tip 650 sau 000
  • 400 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță sare

PREPARARE

1. Amestecați într-un bol încăpător făina cu sarea.

2. Faceți o adâncitură în mijlocul făinii și adăugați drojdia uscată și apa călduță.

3. Amestecați ușor cu o lingură de lemn până se formează un aluat lipicios.

4. Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul la dospit într-un loc cald timp de 1 oră și 30 de minute, sau până își dublează volumul.

5. Presărați făină pe blatul de lucru și transferați aluatul dospit. Nu frământați aluatul! Pur și simplu pliați marginile aluatului spre interior de câteva ori, formând o bilă. O putem coace așa, direct în airfryer pe hârtie de copt sau într-o tava yena care încape în secțiunea Grandzone.

6. Închideți coșul aparatului, apăsam grandzone la 180°C pentru 45 de minute.

7. Întoarceți pâinea după 30 de minute pentru a se forma crusta si in partea de jos.

8. Lăsați pâinea să se răcească complet pe un grătar înainte de a o felia și a o savura.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link