PORȚIE
1
Persoană
PREGĂTIRE
4
minute
COACERE
10
minute
INGREDIENTE
- 1 felie de cozonac, subțire de 64 mm și uscat
- 113 g de cremă de brânză
- 2 ouă
- 15 ml lapte
- 30 ml smântână
- 38 g zahăr
- 3 g scorțișoară
- 2 ml extract de vanilie
- Spray de ulei
- Fistic mărunțit pe deasupra
- Sirop de arțar pentru servire
PREPARARE
1. ALEGEȚI meniul de preîncălzire de pe friteuza cu aer cald COSORI și setați-o la 175 de grade, după care porniți aparatul.
2. CRESTAȚI centrul cozonacului.
3. UMPLEȚI crestătura cu cremă de brânză. Se dă deoparte.
4. AMESTECAȚI ouăle, laptele, smântâna, zahărul, scorțișoara și extractul de vanilie.
5. ÎNMUIAȚI ambele părți ale cozonacului umplut în amestecul de ouă timp de 10-10 secunde.
6. PULVERIZAȚI ambele părți cu spray de ulei.
7. AȘEZAȚI cozonacul umplut în cuptorul preîncălzit și coaceți-l timp de 10 minute la 175 de grade.
8. SCOATEȚI cu grijă cu o spatulă cozonacul, când este gata.
9. SERVIȚI cu bucăți de fistic și sirop de arțar deasupra.