Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Pâine cu kefir

INGREDIENTE

  • 600 g făină 000 cu 12,4%proteină (Moara)
  • 7 g drojdie uscată
  • 200 ml lapte călduț - poate fi și vegetal
  • 180 g iaurt, eu am folosit kefir 3% grasime
  • 15 g miere
  • 1 linguriță sare
  • 70 ml ulei de măsline

Mulțumim doamnei Ruxandra Elena Topal pentru rețeta minunată!

PREPARARE

Întâi am încălzit puțin laptele, cât am suporta la deget, apoi am dizolvat mierea și drojdia. Am lăsat deoparte până și-a dublat volumul.

Separat, în bolul de la robot, am cernut făina, am adăugat sarea, kefirul (care trebuie sa fie la temperatura camerei).

Când drojdia s-a activat am pus o în bol și am pornit frământarea.

După ce făina a fost încorporată am început să adaug uleiul în fir subțire ca la maioneză și am lăsat robotul apoi sa frământe încă 10 minute. Aluatul trebuie să fie elastic, nelipicis. În cazul în care este ușor lipicios se mai poate adaugă o lingura de făină.

Am transferat aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, am acoperit și am lăsat la dospit 1 oră.

După, am porționat aluatul și am format pâinea. Am așezat pe hârtie de copt și am mai lăsat la dospit înca 10 minute (acoperite cu folie). Minibaghetele au avut un gramaj de 125g, iar chiflele de 90g.

Am preîncălzit friteuza cu aer cald vreo 5 minute la 160°C.

Am uns cu ou și am pus susan deasupra (se poate unge și doar cu apă simplă pentru o crustă mai crocantă)

Am copt 12 minute la 160°C program Bake.

A ieșit o pâinică pufoasă și gustoasă, ideală pentru sandvișuri la pachețel.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link