
PORȚIE
4
persoane

PREGĂTIRE
20
minute

TIMP DE PREPARARE
6
minute
INGREDIENTE
- Spray cu ulei
- 4 ouă mari
- 4 felii de bacon canadian
- 4 brioșe englezești, tăiate pe jumătate și prăjite
- 1 linguriță sare Kosher
- ½ linguriță piper negru, proaspăt măcinat
- 1½ lingurițe boia afumat pentru decor
- 2 lingurițe arpagic proaspăt, tăiat mărunt, pentru decor
SOS OLANDEZ
- 113 grame unt nesărat
- 3 gălbenușuri mari de ou
- 1 lingură zeamă de lămâie
- ½ linguriță sare Kosher
ARTICOLE NECESARE
- Blender
- 4 boluri de copt din ceramică (între 170 și 226 grame fi ecare)
PREPARARE
1. Topiți untul într-o cratiță de dimensiuni mici, la foc mic. Luați cratița de pe foc după ce untul s-a topit puțin.
2. Amestecați gălbenușurile de ou cu zeama de lămâie într-un blender pentru prepararea sosului olandez. Amestecați la blender timp de 10 secunde la viteză medie spre mare. Scoateți capacul de turnare și adăugați lent jumătate din untul topit în amestec, cu motorul funcționând la viteza minimă. Așezați capacul la loc și amestecați la blender la viteză mare timp de 30 de secunde. Scoateți din nou capacul și turnați lent untul rămas, apoi puneți la loc capacul și amestecați din nou la blender la viteză mare pentru încă 30 de secunde. Asezonați cu sarea Kosher.
3. Pulverizați interiorul fi ecărui bol de copt cu spray cu ulei, apoi umpleți-l pe fi ecare la ¼ cu apă.
4. Așezați ambele plăci de prăjire în coșurile friteuzei cu aer cald COSORI și așezați bolurile de copt pe placa de prăjire din coșul din stânga.
5. Selectați funcția Air Fry (Prăjire cu aer cald) pentru coșul din stânga, reglați temperatura la 200 °C și timpul la 5 minute, atingeți Shake (Scuturare) pentru a elimina mementoul pentru scuturare, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.
6. Selectați funcția Air Fry (Prăjire cu aer cald) pentru coșul din dreapta, reglați temperatura la 185 °C și timpul la 6 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.
7. Spargeți câte un ou în fi ecare bol de copt preîncălzit din coșul din stânga.
8. Așezați feliile de bacon canadian pe placa de prăjire preîncălzită din coșul din dreapta.
9. Întoarceți feliile de bacon la jumătatea timpului de gătire. Mementoul pentru scuturare vă va anunța când să faceți acest lucru.
10. Scoateți ouăle și feliile de bacon când sunt gata.
11. Așezați fiecare bucată de bacon pe jumătatea de jos a uneia dintre brioșele englezești prăjite, apoi puneți deasupra un ou și asezonați cu sare și piper. Puneți cu lingura sos olandez peste fiecare ou, ornați cu boia și arpagic, puneți deasupra celelalte jumătăți ale brioșelor, apoi serviți.