PORȚIE
6
persoane
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
34
minute
INGREDIENTE
- 5 roșii Roma
- 2 căni de orez cu bob lung
- 1 linguriță de ulei vegetal
- ½ ceapă albă, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, tocat
- 16 grame de coriandru proaspăt, tocat
- 1½ linguriță de sare
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- ½ linguriță de chimen măcinat
- ¼ linguriță de piper cayenne
- ¼ linguriță de fire de șofran
- Bulion de pui, după preferință
Aveți nevoie de:
- Răzătoare
- Strecurătoare/sită cu ochiuri fine
PREPARARE
1. Răziți roșiile într-un castron, apoi strecurați solidele și adunați sucul de roșii într-o cană de măsurat sau un castron.
2. Folosiți cana de măsurare COSORI pentru a adăuga 2 căni de orez cu bob lung într-o sită cu ochiuri fine.
3. Spălați și scurgeți orezul până când apa curge limpede.
4. Puneți uleiul în oala interioară a Fierbătorului de Orez COSORI.
5. Setați Mode la SAUTÉ, reglați timpul la 4 minute, și apăsați START.
6. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți timp de 2 minute, după care amestecați cu jumătate de coriandru proaspăt, sare, frunza de dafin, oregano, coriandru măcinat, chimen, piper cayenne și fire de șofran, urmat de orez.
7. Prăjiți orezul cu condimente timp de 2 minute, apoi turnați sucul de roșii și suficient bulion de pui până ajunge la linia corespunzătoare de umplere de pe oala interioară.
8. Amestecați conținutul fierbătorului.
9. Selectați funcția WHITE RICE, setați-l pe boabele lungi, și apăsați START.
10. Pufați orezul cu o furculiță când este gata, apoi se ornează cu coriandrul rămas.