PORȚIE
2
Persoane
PREGĂTIRE
70
minute
COACERE
14
minute
INGREDIENTE
- 946 mililitri apă, la temperatura camerei
- 72 grame sare Kosher
- 1 lingură zahăr brun
- 4 cotlete de mușchi de porc fără os (cu grosimea de 1,3 centimetri)
- 1 frunză de dafin
- ½ linguriță boabe întregi de piper negru
- 1 crenguță de rozmarin
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- Spray cu ulei
- Piure de cartofi, pentru servire
Unt cu miere, ierburi și usturoi
- 2 lingurițe miere
- 56 grame unt nesărat, moale
- 1 lingură pătrunjel, tocat
- 1 linguriță cimbru
- 1 linguriță rozmarin, tocat
- 2 căței de usturoi, mărunțiți fin
- ½ linguriță sare grunjoasă
- ¼ linguriță piper negru măcinat
PREPARARE
1. BATEȚI cu telul apa, sarea Kosher și zahărul brun într-un castron de mari dimensiuni, până când totul s-a dizolvat.
2. AȘEZAȚI mușchiul de porc în punga de plastic resigilabilă și adăugați frunza de dafi n, boabele întregi de piper, rozmarinul și usturoiul.
3. TURNAȚI amestecul de saramură în pungă și închideți-o etanș.
4. AȘEZAȚI pe tava de copt pentru a evita scurgerile și lăsați la saramură timp de o oră.
5. AMESTECAȚI toate ingredientele pentru untul cu ierburi, miere și usturoi într-un castron de dimensiuni mici până când sunt bine amestecate.
6. SCOATEȚI mușchiul de porc din pungă și tamponați-l până la uscare. Aruncați marinata
7. AȘEZAȚI placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.
8. SELECTAȚI funcția Grill (Grătar), reglați temperatura la 230 °C și timpul la 14 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/ Pauză) pentru preîncălzire.
9. PULVERIZAȚI placa de prăjire cu spray cu ulei, apoi așezați mușchiul de porc pe placa de prăjire preîncălzită.
10. ÎNTINDEȚI o lingură de unt pe mușchiul de porc
11. SCOATEȚI mușchiul de porc când este gata și acoperiți-l cu restul de unt, apoi serviți cu piure de cartofi .