
PORȚIE
3
BUCĂȚI

PREGĂTIRE
10
minute

PREPARARE
12
minute
INGREDIENTE
- 2 foi de aluat de foietaj gata preparat
- 112 grame sos de pizza
- 59 grame mini pepperoni
- 120 grame brânză mozzarella rasă
- 60 mililitri apă
UNT CU USTUROI
- 43 grame unt nesărat, topit
- Un vârf de cuțit de sare
- ¼ linguriță praf de usturoi
- ¼ linguriță condimente italienești
- 17 grame brânză parmezan, rasă
ARTICOLE NECESARE
- Făcăleț
- Formă de prăjituri cu diametrul de 10 centimetri
PREPARARE
1. Întindeți aluatul, astfel încât toate marginile să fie aplatizate.
2. Decupați 8 cercuri cu ajutorul formei de prăjituri. Dacă este necesar, întindeți din nou resturile și tăiați bucăți suplimentare.
3. Luați o bucată de aluat și puneți 1 linguriță de sos de pizza pe jumătatea de jos, apoi întindeți sosul în centru.
4. Acoperiți sosul cu pepperoni, brânză mozzarella rasă și încă o linguriță de sos de pizza.
5. Înmuiați degetul în apă și udați doar marginile jumătății de jos a cercurilor.
6. Îndoiți peste partea neacoperită și închideți cu ajutorul unei furculițe.
7. Faceți o gaură în partea de sus a pizzei calzone cu un cuțit pentru decojit pentru a-i permite aburului în exces să iasă.
8. Amestecați untul nesărat topit, sarea, praful de usturoi și condimentele italienești până când acestea sunt bine amestecate.
9. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.
10. Selectați funcția Bake (Coacere), reglați temperatura la 175 °C și timpul la 12 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/ Pauză) pentru preîncălzire.
11. Așezați pizza calzone pe placa de prăjire preîncălzită.
12. Aplicați unt cu usturoi cu pensula pe calzone și presărați deasupra brânza parmezan rasă.
13. Când este gata, lăsați pizza calzone să stea în friteuza cu aer cald timp de 5 minute înainte de a o scoate. Se servesc calde.