Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Melci cu scorțișoară

PORȚIE
8-10
persoane

PREGĂTIRE
80
minute

COACERE
12
minute

GLAZURĂ DE CREMĂ DE BRÂNZĂ

  • 120 g de cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 120 g zahăr pudră
  • 114 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 3 ml extract de vanilie

MELCI CU SCORȚIȘOARĂ

  • 237 ml de lapte, cald
  • 57 g unt nesărat, topit
  • 50 g zahăr alb
  • 1⁄2 pachet de drojdie uscată activă
  • 280 g de făină și puțin mai mult pentru frământat
  • 2 g praf de copt
  • 6 g sare
  • 57 g unt nesărat, moale
  • 100 g zahăr brun
  • 7 g scorțișoară măcinată

PREPARARE

1. AMESTECAȚI toate ingredientele reci până când se combină bine și nu se formează cocoloașe. Se dă deoparte.

2. AMESTECAȚI laptele cald, untul topit, zahărul alb și drojdia într-un bol mare și lăsați să acționeze timp de 1 minut.

3. ÎNCORPORAȚI făina, acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați să se odihnească timp de 1 oră într-un loc cald.

4. ÎNCORPORAȚI restul de făină, praful de copt și sarea.

5. ÎNTINDEȚI aluatul pe o suprafață presărată cu făină până la o grosime de 3 cm.

6. UNGEȚI aluatul cu untul topit și presărați-l cu zahăr și scorțișoară.

7. RULAȚI aluatul din partea mai lungă până când obțineți o rolă de aluat.

8. TĂIAȚI aluatul în felii de 25-38 mm, așezați-le într-un castron tapetat cu unt și acoperiți cu un prosop de bucătărie pentru 30 de minute.

9. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați-o la 165 de grade și apăsați butonul Start/Pause.

10. AȘEZAȚI rulourile cu scorțișoară pe hârtie de copt în friteuza preîncălzită.

11. COACEȚI melcișorii cu scorțișoară timp de 12 minute la 165 de grade.

12. ACOPERIȚI partea superioară a melcilor cu glazura răcită după ce i-ați scos din friteuză.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link