Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Lava cake - Vulcan de ciocolată

 

PORȚIE
4
Persoane

PREGĂTIRE
5
minute

COACERE
11
minute

INGREDIENTE

  • ½ cană de unt, tăiat cuburi, plus mai mult pentru ungerea formelor (mai exact 2 linguri)
  • 2/3 cană de chipsuri de ciocolată neagră

  • 1 cană de zahăr pudră, plus mai mult pentru pudrat

  • ¼ linguriță de sare

  • 2 ouă + 2 gălbenușuri

  • ½ linguriță de extract de vanilie

  • 6 linguri de făină universală

PREPARARE

1. TOPIȚI untul și ciocolata împreună într-o cratiță mică la foc mic la baie de aburi, amestecând constant.  

2. ADĂUGAȚI într-un bol zahărul pudră, sarea, ouăle, gălbenușurile de ou, extractul de vanilie și ciocolata topită cu unt, după care amestecați până se omogenizează, apoi adăugați făina.

3. SELECTAȚI funcția Preîncălzire de pe friteuza cu aer cald COSORI, reglați temperatura la 160°C, apoi apăsați Start/Pauză.

4. UNGEȚI interiorul fiecărui ramekin cu un strat subțire de unt, apoi puneți o cantitate mică de făină în partea de jos.

5. TURNAȚI aluatul în ramekine.

6. PUNEȚI ramekinele în coșul air fryer-ului preîncălzit.

7. SETAȚI temperatura la 160°C și timpul la 11 minute, apoi apăsați Start/Pauză.

8. SCOATEȚI formele din coș când sunt gata și lăsați să se odihnească 2-3 minute după coacere.

9. RĂSTURNAȚI prăjiturile pe farfurii, apoi decorați cu zahăr pudră și serviți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link