PORȚIE
2
persoane
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
20
minute
INGREDIENTE
- 1 ceapă albă mică, se taie în cercuri groase de 13 mm și apoi separați în inele
- 84 g de pesmet
- 2 g ardei iute afumat
- 5 g sare
- 2 ouă
- 224 ml lapte bătut
- 60 g făină
- Spray de ulei
PREPARARE
1. TĂIAȚI ceapa în rondele de 13 mm și separați inelele.
2. AMESTECAȚI într-un castron pesmetul, paprika și sarea. Se dă deoparte.
3. AMESTECAȚI bine oul și laptele bătut.
4. TRECEȚI fiecare inel de ceapă, unul câte unul, în făină, apoi în oul bătut, apoi în amestecul de pesmet.
5. SELECTAȚI funcția de preîncălzire a friteuzei Cosori, setați-o la 190 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
6. PULVERIZAȚI inelele de ceapă cu ulei.
7. AȘEZAȚI inelele de ceapă pe rând în friteuza preîncălzită și coaceți-le la 190 de grade timp de 10 minute, până când devin aurii. Nu ezitați să folosiți spray de ulei pentru a le prăji uniform.
8. SERVIȚI cu sosul preferat.