Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Fursecuri șprițate

INGREDIENTE

  • 500 g făină tip 0
  • 200 g zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 250 g unt la temperatura camerei (82% grăsime)
  • un praf de sare
  • 60 ml lapte 

Mulțumim doamnei Rita Rusu pentru rețeta minunată!

PREPARARE

Puteți face aluatul în mixer/robot sau de mână. Eu l-am făcut într-un bol de sticlă, cu o spatulă de silicon.

Am frecat bine untul, apoi am adăugat zahărul și l-am încorporat cu spatula. Au urmat gălbenușurile pe care le-am încorporat și pe ele, apoi făina. În etapa asta aluatul devine sfărmicios și se adaugă laptele. Am omogenizat bine de tot cu spatula și am obținut un aluat legat, foarte plăcut de lucrat. 

Fiind cu unt, am făcut biscuiții pe blatul de lucru pentru că direct pe hârtia de copt nu se lipesc, aluneca și nu se pot șprița. Apoi i-am mutat ușor pe hârtie de copt direct în coș, fără grătar.

Fiecare tură de biscuiți a stat 5 minute la airfryer pe programul bake, la 180°C.

I-am lăsat 2-3 minute să se răcească în coș, apoi i-am scos pe un grătar ca să se răcească complet. Ei sunt ușor moi inițial, dar când se răcesc se devin fragezi. 

I-am pudrat cu zahăr pudră și ai mei i-au mâncat cu lapte. 

Să nu uit! Eu am făcut jumătate de porție și mi-au ieșit 43 de bucăți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link