
PORȚIE
12
PORȚII

PREGĂTIRE
15
minute

PREPARARE
8
minute
INGREDIENTE
Fursecuri
- 1 cană de făină universală
- ¼ cană de cacao neîndulcită
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ¼ linguriță de sare kosher
- ½ cană de unt nesărat, înmuiat
- ½ cană de zahăr brun
- ¼ cană de zahăr
- ¾ linguriță de extract de vanilie
- ¼ linguriță de extract de mentă
- 1 ou mare
- ½ cană de chipsuri de ciocolată semi-dulce
Glazură de ciocolată albă:
- 1 cană de chipsuri de ciocolată albă
- 1 linguriță de ulei de cocos
- ½ cană de bomboane de mentă, zdrobite
Ustensile necesare:
- Mixer planetar
PREPARARE
1. Amestecați într-un bol făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea.
2. Bateți cu mixer untul și zahărurile la viteză mare până devin pufoase și deschise la culoare, aproximativ 2 minute.
3. Adăugați vanilia, extractul de mentă și oul. Mixați la viteză medie până compoziția devine omogenă, aproximativ 1 minut.
4. Adăugați ingredientele uscate și mixați la viteză mică până când sunt încorporate.
5. Adăugați chipsurile de ciocolată și amestecați cu o spatulă până se distribuie uniform.
6. Selectați funcția Preheat pe friteuza cu aer cald COSORI, setați temperatura la 160°C și apăsați Start/Pause.
7. Formați bile din aluatul de fursecuri, de mărimea a 2 linguri fiecare.
8. Tapetați coșul cu hârtie de copt și așezați biluțele de aluat în coș.
9. Setați temperatura la 160°C și timpul la 8 minute, apoi apăsați Start/Pause.
10. Scoateți fursecurile și așezați-le pe un grătar pentru a se răci complet.
11. Puneți chipsurile de ciocolată albă și uleiul de cocos într-un bol sigur pentru microunde. Încălziți la intervale de 30 de secunde, amestecând până când se topesc complet.
12. Înmuiați jumătate din fiecare fursec în ciocolata albă topită și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt cerată. Presărați deasupra bomboanele de mentă zdrobite.
13. Lăsați glazura de ciocolată să se întărească complet înainte de servire.