Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Frigărui din mușchiuleț de porc Al Pastor

PORȚIE
6
PORȚII

PREGĂTIRE
140
minute

PREPARARE
12
minute

INGREDIENTE

  • 3 ardei Chipotle în adobo, plus 2 linguri de sos de la conservă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri suc de ananas
  • 2 linguri oțet alb
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1½ linguri zahăr brun
  • 1 linguriță semințe de annatto măcinate (opțional)
  • 2 linguri pudră de ardei iute ancho
  • 1½ lingurițe sare Kosher
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 454 grame mușchiuleț de porc, tăiat în cuburi de 5 centimetri
  • 420 grame ananas, tăiat în cuburi de 5 centimetri
  • 2 linguri frunze de coriandru proaspăt, pentru decor
  • Sare grunjoasă, pentru servire

ARTICOLE NECESARE

  • Blender
  • Pungă de plastic resigilabilă
  • 6 frigărui din lemn sau metal

PREPARARE

1. Amestecați ardeii Chipotle în adobo, sosul de adobo, usturoiul, sucul de ananas, oțetul, uleiul, zahărul brun, annatto măcinat, pudra de ardei iute ancho, sarea, oregano și coriandrul într-un blender și amestecați până la omogenizare.

2. Așezați bucățile de mușchiuleț de porc într-un castron, turnați marinata Al Pastor peste carnea de porc și amestecați pentru a fi siguri că aceasta este acoperită uniform de marinată. Așezați într-o pungă de plastic resigilabilă și marinați la frigider timp de 2 ore.

3. Scoateț carnea de porc de la frigider și montați frigăruile, alternând fi ecare bucată de carne de porc cu o bucată de ananas.

4. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI

5. Selectați funcția Grill (Grătar), reglați temperatura la 220 °C și timpul la 12 minute, atingeți Shake (Scuturare), apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.

6. Așezați frigăruile pe placa de prăjire preîncălzită

7. Întoarceți frigăruile la jumătatea timpului de gătire. Mementoul pentru scuturare vă va anunța când să faceți acest lucru

8. Scoateți frigăruile când sunt gata, decorați cu coriandrul și sarea grunjoasă, apoi serviți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link