Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Floare de ceapă pane

PORȚIE
3
persoane

PREGĂTIRE
75
minute

COACERE
25
minute

INGREDIENTE

  • 1 ceapă mare
  • 120 g făină
  • 7 g ardei
  • 12 g sare
  • 7 g praf de usturoi
  • 3 g praf de chili
  • 1 g piper negru
  • 1 g de oregano uscat
  • 295 ml apă
  • 56 g pesmet în stil italian
  • Spray de ulei

PREPARARE

1. CURĂȚAȚI ceapa și crestați partea de sus. Așezați partea tăiată în jos pe o planșetă de tăiat.

2. TĂIAȚI ceapa începând din centru spre jos și continuând spre exterior. Repetați cu 8 tăieturi egale în jurul cepei. Asigurați-vă că cuțitul este introdus în ceapă în toate părțile. Tăiați toate straturile de ceapă, dar lăsați ceapa atașată de centru. Se dă deoparte.

3. PUNEȚI ceapa în apă rece timp de cel puțin 2 ore, apoi uscați-o.

4. AMESTECAȚI făina, paprika, sarea, praful de usturoi, praful de ardei iute, piperul, oregano și apa până se combină.

5. SELECTAȚI funcția de preîncălzire pe friteuza Cosori și apăsați butonul Start/Pause.

6. ACOPERIȚI ceapa cu amestecul pentru pane, întindeți-l peste straturi și asigurați-vă că este bine acoperit. Se presară apoi partea superioară și inferioară a cepei cu pesmet.

7. PULVERIZAȚI coșul friteuzei cu ulei și puneți ceapa cu partea tăiată în sus. Stropiți partea de sus a cepei cu spray de ulei.

8. PRĂJIȚI ceapa la 205 grade timp de 10 minute, apoi prăjiți încă 15 minute la 175 grade.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link