Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Tort rustic de pere cu nuci

PORȚIE
4
persoane

PREGĂTIRE
70
minute

COACERE
45
minute

ALUAT

  • 100 g făină
  • 1 g sare
  • 12 g de zahăr tos
  • 84 g unt nesărat, rece, tăiat în bucăți de 13 mm
  • 30 ml apă, rece ca gheața
  • 1 ou, bătut
  • 12 g zahăr turbinado
  • Spray de ulei
  • 20 g miere
  • 5 ml apă
  • Nuci prăjite, tocate, pentru decorare

    UMPLUTURĂ

  • 1 pară mare, decojită, tăiată în patru și felii subțiri
  • 5 g amidon de porumb
  • 24 g zahăr brun
  • 1 g scorțișoară măcinată
  • Un vârf de cuțit de sare

PREPARARE

1. AMESTECAȚI cele 90 g de făină și zahărul într-un castron mare.

2. TĂIAȚI untul în amestec și amestecați până obțineți o consistență sfărâmicioasă.

3. ADĂUGAȚI apa rece și amestecați bine.

4. FRĂMÂNTAȚI aluatul într-un castron, acoperiți cu folie de plastic și lăsați la odihnit la frigider timp de 1 oră.

5. AMESTECAȚI ingredientele pentru umplutură într-un bol.

6. ÎNTINDEȚI aluatul răcit până la un diametru de 216 mm.

7. PRESĂRAȚI 10 grame de făină peste aluat, lăsând marginile nepresărate.

8. AȘEZAȚI  bucățile de pară astfel încât să fie aranjate în cerc. Se repartizează restul sosului de pere peste felii. Apoi îndoiți marginile.

9. UNGEȚI marginile cu oul bătut și presărați-le cu zahăr, apoi se lasă deoparte.

10. SELECTAȚI opțiunea de preîncălzire de pe friteuza Cosori,setați-o la 160 de grade și apăsați butonul Start/Pause.

11. PULVERIZAȚI friteuza preîncălzită cu spray de ulei și așezați prăjitura înăuntru.

12. SELECTAȚI meniul Bread (Pâine), setați-l la 45 de minute și apăsați Start/Pause.

13. AMESTECAȚI mierea și apa și ungeți tortul când este gata.

14. PRESĂRAȚI nuci tocate peste prăjitură.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link