PORȚIE
2-3
persoane
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
30
minute
INGREDIENTE
- 120 g făină
- 4 g praf de copt
- Un vârf de cuțit de sare
- 84 g de unt moale nesărat
- 130 g zahăr tos
- 1 ou mare
- 15 g zeamă proaspătă de lămâie
- 1 coajă de lămâie
- 56 g de lapte bătut
PREPARARE
1. AMESTECAȚI făina, praful de copt și sarea într-un bol. Se dă deoparte.
2. ADĂUGAȚI untul înmuiat și amestecați cu un mixer electric până când are o consistență sfărâmicioasă, aproximativ 3 minute.
3. BATEȚI zahărul în untul bătut timp de 1 minut.
4. FRĂMÂNTAȚI amestecul de făină cu untul bătut până când nu se formează deloc cocoloașe.
5. ADĂUGAȚI oul, zeama de lămâie și coaja de lămâie. Se amestecă până când nu se formează cocoloașe.
6. ADĂUGAȚI încet laptele bătut în timp ce amestecați la viteză medie.
7. PUNEȚI amestecul într-un castron uns cu unt, astfel să fie complet acoperit.
8. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori,setați-o la 160 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
9. AȘEZAȚI prăjitura în friteuza preîncălzită.
10. SELECTAȚI meniul Bread (Pâine), setați-l la 30 de minute și apăsați Start/Pause.