Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Terci de gris & compot de căpșuni și cimbru

PORȚIE
4
persoane

PREGĂTIRE
10
minute

COACERE
23
minute

INGREDIENTE

  • 710 ml de lapte integral, împărțit în două
  • 2 linguri de unt 
  • 2 linguri de zahăr sau miere
  • Sare, după gust
  • 56 grame de făină de gris

Compot de căpșuni și cimbru 

  • 907 grame de căpșuni, tăiate în sferturi
  • 6 crenguțe de cimbru
  • 55 grame de zahăr pudră
  • 1 lămâie, cu coajă și zeamă
  • ½ linguriță de făină de porumb

PREPARARE

1. Puneți căpșunile, cimbrul, zahărul, coaja de lămâie și sucul de lămâie în oala interioară a fierbătorului de orez COSORI și amestecați bine.

2. Setați Mode la JAM/SAUCE, reglați timpul la 15 minute, apoi apăsați START. Lăsați capacul deschis în timpul gătirii.

4. Amestecați făina de porumb în dulceață la final, pentru a se îngroșa, apoi puneți dulceața într-un bol și lăsați-l deoparte. Spălați și uscați vasul interior.

5. Puneți jumătate din lapte împreună cu untul, zahărul și sarea în oala interioară.

6. Setați Mode la SAUTÉ, reglați timpul la 3 minute,și apăsați START.

7. Adăugați laptele rămas când amestecul de lapte începe să fiarbă, apoi adăugați făina de gris într-un flux constant în timp ce amestecați constant.

8. Selectați funcția GRAINS, setați PORRIDGE, reglați timpul la 5 minute, și apăsați START.

9. Lăsați capacul deschis și bateți terciul la fiecare minut.

10. Serviți terciul acoperit cu compot de căpșuni.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link