PORȚIE
4
persoane
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
23
minute
INGREDIENTE
- 710 ml de lapte integral, împărțit în două
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de zahăr sau miere
- Sare, după gust
- 56 grame de făină de gris
Compot de căpșuni și cimbru
- 907 grame de căpșuni, tăiate în sferturi
- 6 crenguțe de cimbru
- 55 grame de zahăr pudră
- 1 lămâie, cu coajă și zeamă
- ½ linguriță de făină de porumb
PREPARARE
1. Puneți căpșunile, cimbrul, zahărul, coaja de lămâie și sucul de lămâie în oala interioară a fierbătorului de orez COSORI și amestecați bine.
2. Setați Mode la JAM/SAUCE, reglați timpul la 15 minute, apoi apăsați START. Lăsați capacul deschis în timpul gătirii.
4. Amestecați făina de porumb în dulceață la final, pentru a se îngroșa, apoi puneți dulceața într-un bol și lăsați-l deoparte. Spălați și uscați vasul interior.
5. Puneți jumătate din lapte împreună cu untul, zahărul și sarea în oala interioară.
6. Setați Mode la SAUTÉ, reglați timpul la 3 minute,și apăsați START.
7. Adăugați laptele rămas când amestecul de lapte începe să fiarbă, apoi adăugați făina de gris într-un flux constant în timp ce amestecați constant.
8. Selectați funcția GRAINS, setați PORRIDGE, reglați timpul la 5 minute, și apăsați START.
9. Lăsați capacul deschis și bateți terciul la fiecare minut.
10. Serviți terciul acoperit cu compot de căpșuni.