PORȚIE
2
persoane
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
13
minute
INGREDIENTE
- Unt, pentru tapetare
- Zahăr, pentru acoperire
- 85 g ciocolată neagră, tăiată mărunt
- 28 g de unt nesărat
- 2 ouă, separate
- 3 ml extract de vanilie
- 18 g făină
- 36 g zahăr
- zahăr pudră, pentru a servi
PREPARARE
1. TAPETAȚI cu unt 2 boluri de 170 g. Presărați zahăr în boluri, scuturați pentru a se acoperi bine, apoi împrăștiați excesul.
2. TOPIȚI ciocolata și untul în cuptorul cu microunde timp de cel puțin jumătate de minut, până la 1 minut, până se topesc.
3. AMESTECAȚI gălbenușurile de ou și extractul de vanilie în ciocolata topită, apoi amestecați totul cu făina până când se omogenizează.
4. BATEȚI albușurile cu un tel electric la viteză medie.
5. ADĂUGAȚI treptat zahărul și continuați să bateți, dând viteza la maxim, până când devine spumă tare.
6. SELECTAȚI opțiunea de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați-o la 165 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
7. AMESTECAȚI aproximativ 60 de grame din amestecul de ouă în cea de ciocolată, apoi adăugați amestecul de ciocolată la albușuri și amestecați ușor.
8. ÎMPĂRȚIȚI cu lingura amestecul în boluri și introduceți-le în friteuza preîncălzită.
9. PRĂJIȚI sufleurile la 165 de grade timp de 13 minute.
10. PUDRAȚI sufleurile cu zahăr pudră și serviți imediat.