PORȚIE
12
Portii
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
30
minute
INGREDIENTE
- 2 ouă mari
- 1 cană de compot de mere simplu
- ¾ cană de zahăr
- ½ cană de ulei vegetal
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 cană de făină integrală
- 1 linguriță de praf de copt
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
Pentru caramel sărat:
- 1 cană de zahăr granulat
- 6 linguri de unt nesărat, tăiat în cuburi, înmuiat
- ½ cană de frișcă groasă
- 1 linguriță de sare Kosher
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată
- ¼ linguriță de nucșoară măcinată
- ¼ linguriță de cardamom măcinat
- ¼ linguriță cuișoare măcinate
Pentru crema de unt:
- 1 cană de unt nesărat, înmuiat
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 4 căni de zahăr pudră, cernut
Elemente necesare:
- Forme cupcake
- Mixer cu bol
- Sac de cofetărie
PREPARARE
1. Bateți ouăle, piureul de mere, zahărul, uleiul și extractul de vanilie într-un castron mediu.
2. Se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și condimentele într-un castron separat.
3. Adăugați ingredientele uscate în castronul cu ingredientele umede și bateți până când se combină, apoi folosiți o lingură pentru a umple fiecare formă de cupcake ⅔ cu aluat.
4. Selectați funcția Preheat (Preîncălzire) de pe COSORI Air Fryer, reglați temperatura la 160°C, apoi apăsați Start/Pauză.
5. Așezați prăjiturile în coșul aparatului de prăjit cu aer cald.
6. Setați temperatura la 160°C și timpul la 12 minute, apoi apăsați Start/Pauză.
7. Scoateți brioșele când sunt gata și lăsați-le să se răcească.
8. Puneți zahărul granulat într-o cratiță la foc mediu și gătiți, amestecând constant cu o spatulă de cauciuc. Când zahărul s-a topit și s-a transformat într-un sirop maro deschis, reduceți ușor focul și adăugați imediat untul.
9. Continuați să amestecați și adăugați frișca. Frișca va face ca amestecul să fiarbă și să bolborosească, deoarece este semnificativ mai rece. Nu mai amestecați și fierbeți amestecul timp de 1 minut, apoi amestecați și luați de pe foc și adăugați sarea. Bateți până la omogenizare și apoi lăsați să se răcească ușor.
10. Puneți restul de 1 ceașcă de unt și extractul de vanilie în bolul unui mixer cu paleta și bateți până la omogenizare. Adăugați zahărul pudră în 1 ceașcă, bătând până la omogenizare între fiecare adăugare.
11. Adăugați ½ cană de caramel sărat răcit, dar încă lichid, și continuați să bateți la viteză mare până când crema de unt este complet netedă și fără cocoloașe. Se pune crema de unt într-o pungă de cofetărie prevăzută cu un vârf.
12. Se întinde crema de unt pe fiecare brioșă răcită și se presară caramel sărat suplimentar deasupra, apoi se servește.