PORȚIE
6-8
persoane
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
15
minute
INGREDIENTE
- 5 ml zeamă de lămâie
- 112 g lapte de cocos sau lapte de soia
- 120 g făină
- 4 g praf de copt
- 2 g bicarbonat de sodiu
- 1 g sare
- 50 g zahăr tos
- 60 ml ulei de nucă de cocos
- 1 coajă de lămâie
- 5 ml extract de vanilie
- 75 g af ine proaspete
- Spray de ulei
PREPARARE
1. AMESTECAȚI zeama de lămâie și laptele de nucă de cocos într-un bol mic și puneți amestecul deoparte.
2. AMESTECAȚI făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un bol separat și se lasă deoparte.
3. BATEȚI împreună zahărul, uleiul de nucă de cocos, coaja de lămâie și extractul de vanilie într-un bol separat. Apoi se amestecă bine amestecul de nucă de cocos și lămâie pentru a obține un amestec bine omogenizat.
4. ÎNCORPORAȚI ingredientele uscate cu lichidul până când nu se formează cocoloașe. Se amestecă ușor afinele.
5. SELECTAȚI opțiunea de preîncălzire pe friteuza Cosori, setați-o la 150 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
6. UNGEȚI formele de brioșe cu unt și umpleți-le cu umplutura până la 3⁄4 din capacitate.
7. PUNEȚI ușor brioșele în friteuza preîncălzită. Selectați meniul Desserts (Deserturi), setați pentru 15 minute și apăsați Start/Pause.
8. SCOATEȚI brioșele când sunt gata și lăsați-le să se răcească timp de aproximativ 10 minute, apoi serviți-le.