PORȚIE
4
PORȚII
PREGĂTIRE
10
minute
PREPARARE
14
minute
INGREDIENTE
- 60 grame făină universală
- 2 ouă, bătute
- 1 linguriță coajă de portocală
- 180 grame pesmet panko
- 1 linguriță sare Kosher
- ½ linguriță boia
- ¼ linguriță ardei de Cayenne
- 1 linguriță frunze de cimbru proaspăt, tocate
- 4 bucăți piept de pui fără os, fără piele, tăiate în felii subțiri, cu grosimea de aproximativ 6 milimetri
- Spray cu ulei
SOS IUTE
- 113 grame unt nesărat, tăiat bucăți
- 2 linguri ulei vegetal sau de canola
- 3 linguri miere
- 1 lingură sriracha
- 2 căței de usturoi, mărunțiți fi n
- 1 lingură boia afumată
- 1 linguriță coajă de portocală
- 1 linguriță sare Kosher
PREPARARE
1. Așezați ambele plăci de prăjire în coșurile friteuzei cu aer cald COSORI.
2. Selectați funcția Air Fry (Prăjire cu aer cald) pentru coșul din stânga, reglați temperatura la 200 °C și timpul la 14 minute, atingeți Sync Cook (Sincronizare gătire), apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.
3. Pregătiți o stație de pane cu făina într-un castron, ouăle bătute și coaja de portocală într-un al doilea castron, iar pesmetul panko, sarea, boiaua, ardeiul de Cayenne și cimbrul într-un ultim castron.
4. Acoperă i ecare crochetă de pui cu făină, apoi cu ou, apoi tăvăliți bine în pesmet, scuturând excesul.
5. Pulverizați crochetele de pui pane pe ambele părți cu sprayul cu ulei, apoi așezați-le pe plăcile de prăjire preîncălzite.
6. Întoarceți crochetele de pui la jumătatea timpului de gătire. Mementoul pentru scuturare vă va anunța când să faceți acest lucru.
7. Topiți ingredientele pentru sosul iute într-o cratiță de dimensiuni medii la foc mediu, apoi aduceți la fi erbere amestecând. Lăsați sosul să se gătească și să se îngroașe timp de 2 sau 3 minute, apoi luați de pe foc.
8. Scoateți crochetele de pui când sunt gata, turnați sosul deasupra, apoi serviți.