Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Cornuri cu gem

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 500 g făină
  • 75 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 50 g unt topit și răcit
  • 10 g drojdie uscată, sau 20 g proaspătă
  • sare

Mulțumim domnului Robert Vătășoiu pentru rețeta minunată!

PREPARARE

Amestecați drojdia cu 2 lingurițe de zahăr, 50 ml lapte și o lăsați până se activează, aproximativ 10 min.

Când devine spumoasă drojdia, adăugați ouăle, untul, esența, și făina, zahărul pudră, sarea, și începeți să frământați până devine un aluat moale, nelipicios, adăugând laptele puțin câte puțin (aprox 20 min). Acoperiți cu folie de plastic și lăsați la loc călduț pentru aproimativ 1 oră și 30 de minute.

Am întins aluatul, l-am tăiat în triunghiuri, apoi am pus pe unele gem, pe unele dulceață de gutui. Le rulați, dat cu ou bătut pe deasupra și mai lăsați să crească.

Am preîncălzit airfryerul Dual Blaze 5 minute la 170°, după care le-am copt pentru 8 min la 170°.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link