
PORȚIE
16
PORȚII

PREGĂTIRE
30
minute

PREPARARE
10
minute
INGREDIENTE
- 16 ciuperci Crimini
- 250 grame quinoa, gătite conform instrucțiunilor de pe ambalaj
- 85 grame semințe de pin prăjite
- 85 grame brânză frământată de capră
- 2 căței de usturoi, mărunțiți fi n pe o răzătoare microplane
- 1 linguriță rozmarin proaspăt, tocat
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 lămâie, cu coaja rasă și stoarsă
- 1 linguriță sare Kosher
- ½ linguriță piper negru, proaspăt măcinat
- 2 linguri brânză parmezan proaspătă, rasă
- 1 lingură pătrunjel tocat, pentru decor
PREPARARE
1. Așezați ambele plăci de prăjire în coșurile friteuzei cu aer cald COSORI.
2. Selectați funcția Bake (Coacere) pentru coșul din stânga, reglați temperatura la 175 °C și timpul la 10 minute, atingeți Sync Cook, (Sincronizare gătire), apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.
3. Tăiați tulpina fiecărei ciuperci utilizând un cuțit pentru decojit, având grijă ca întreaga tulpină să fie îndepărtată de pe pălărie.
4. Amestecați într-un castron quinoa, semințele de pin, brânza de capră, usturoiul ras, rozmarinul, uleiul de măsline, coaja de lămâie, zeama de lămâie, sarea și piperul. Umpleți cu o lingură fi ecare pălărie de ciupercă cu amestecul de quinoa, creând o mică grămadă în ciupercă. Așezați pe o tavă ciupercile umplute, cu umplutura în sus.
5. Așezați ciupercile pe plăcile de prăjire preîncălzite și presărați-le cu brânza parmezan rasă.
6. Scoateți ciupercile când sunt gata, presărați-le cu pătrunjel, apoi serviți.