PORȚIE
4
persoane
PREGĂTIRE
40
minute
COACERE
25
minute
INGREDIENTE
- 2 l de apă
- 15 g sare
- 2 cartofi mari, tăiați în felii subțiri
- 20 ml ulei de măsline
- Sare și piper, după gust
PREPARARE
1. AMESTECAȚI apa și sarea într-un bol mare până când sarea se dizolvă.
2. TĂIAȚI cartofii în felii subțiri. Folosiți un peeler (se recomandă o lamă de 1,5 mm).
3. ÎNMUIAȚI cartofii în apă timp de 30 de minute.
4. SCURGEȚI cartofii și uscați-i.
5. SELECTAȚI meniul de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați-l la 165 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
6. PULVERIZAȚI feliile de cartofi cu ulei de măsline.
7. PUNEȚI feliile de cartofi în friteuza preîncălzită.
8. PRĂJIȚI cartofii timp de 25 de minute la 165 de grade. Agitați coșul de mai multe ori în timpul coacerii.
9. CONDIMENTAȚI cartofii cu sare și piper când sunt gata.