PORȚIE
2
PORȚII
PREGĂTIRE
95
minute
PREPARARE
25
minute
INGREDIENTE
- 2 cartofi Russet
- Apă, rece
- 1 linguriță ulei de canola sau vegetal, împărțit, plus mai mult după cum este necesar
- Sare Kosher, după gust
ARTICOLE NECESARE
- Farfurie mare sau tavă de copt
PREPARARE
1. Tăiați cartofi i în bastonașe late de 6 milimetri, apoi scufundați-i într-un castron cu apă rece timp de 30 de minute.
2. Scurgeți cartofi i și tamponați-i foarte bine până la uscare, apoi puneți-i din nou în castron și amestecați cu ½ linguriță de ulei.
3. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.
4. Selectați funcția Air Fry (Prăjire cu aer cald), reglați temperatura la 165 °C și timpul la 10 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire
5. Așezați cartofi i tăiați pe placa de prăjire preîncălzită
6. Scuturațicartofii la jumătatea timpului de gătire. Mementoul pentru scuturare vă va anunța când să faceți acest lucru
7. Scoateți cartofi i când sunt gata și așezați-i pe o farfurie mare sau tavă de copt, apoi congelați timp de 1 oră
8. Selectați funcția Air Fry (Prăjire cu aer cald) și atingeți Start/ Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.
9. Amestecați cartofi i congelați cu restul de ½ linguriță de ulei.
10. Așezați cartofi i congelați pe placa de prăjire preîncălzită.
11. Scoateți cartofi i când sunt gata, asezonați cu sare Kosher după gust, apoi serviți.