PORȚIE
4
persoane
PREGĂTIRE
3
minute
COACERE
40
minute
INGREDIENTE
- 4 cartof i medii, spălați și curățați de murdărie
- 30 ml ulei de măsline
- 12 g sare
- 1 g piper negru
- 1 g praf de usturoi
- 28 g unt, topit
- 8 g pătrunjel proaspăt tocat pentru decorare
PREPARARE
1. SPĂLAȚI și curățați cartofii de murdărie. Uscați-i cu prosoape de hârtie.
2. CRESTAȚI cartofii la 6 mm, tăind până când tăiați chiar prin cartofi, la aproximativ 13 mm de la bază, astfel încât cartofii să rămână împreună în ciuda tăieturilor.
3. SELECTAȚI opțiunea de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați-o la 175 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
4. UNGEȚI cartofii cu ulei de măsline și condimente precum sare, piper negru și praf de usturoi.
5. AȘEZAȚI cartofii în friteuza preîncălzită și prăjiți-i timp de 30 de minute la 175 de grade.
6. UNGEȚI cartofii cu untul topit și prăjiți încă 10 minute la 175 de grade.
7. PRESĂRAȚI cu pătrunjel proaspăt tocat.