Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Burgeri de somon

PORȚIE
4
PORȚII

PREGĂTIRE
40
minute

PREPARARE
18
minute

INGREDIENTE

  • 340 grame somon de Atlantic, fără piele și tăiat în cuburi de 5 centimetri
  • 1 șalotă, tăiată mărunt
  • 1 lămâie, stoarsă
  • 1½ linguri mărar proaspăt
  • 1½ linguri capere, clătite
  • 1 lingură muștar Dijon cu boabe întregi
  • 1 linguriță sos Worcestershire
  • 1 linguriță sos iute
  • ½ linguriță sare Kosher
  • 4 chifl e brioche, tăiate pe jumătate
  • 2 linguri unt, topit
  • 25 grame frunze de pătrunjel neted, pentru topping
  • 1 roșie, tăiată felii subțiri, pentru topping
  • 1 castravete, tăiat felii subțiri, pentru topping
  • 1 avocado, tăiat felii subțiri, pentru topping

MAIONEZĂ CU IERBURI ȘI MUȘTAR

  • 115 grame maioneză
  • 1 lingură muștar cu boabe întregi
  • 1 linguriță mărar proaspăt, tocat
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
  • ½ linguriță ulei de măsline
  • ½ linguriță oțet din vin alb
  • Sare Kosher, după gust

ARTICOLE NECESARE

  • Robot de bucătărie echipat cu accesoriu cu lamă

PREPARARE

1. Așezați somonul, șalota, zeama de lămâie, mărarul, caperele, muștarul cu boabe întregi, sosul Worcestershire, sosul iute și ½ linguriță de sare în bolul unui robot de bucătărie echipat cu accesoriu cu lamă. Amestecați de câteva ori, până când amestecul începe să se lege.

2. Modelați amestecul de somon în 4 chiftele, așezați-le pe o tavă de copt sau farfurie, apoi acoperiți și refrigerați timp de 30 de minute.

3. Așezați ambele plăci de prăjire în coșurile friteuzei cu aer cald COSORI.

4. Selectați funcția Air Fry (Prăjire cu aer cald) pentru coșul din stânga, reglați temperatura la 190 °C, atingeți Shake (Scuturare) pentru a elimina mementoul pentru scuturare, atingeți Sync Cook (Sincronizare gătire), apoi atingeți Start/ Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.

5. Așezați chiftelele din somon pe plăcile de prăjire preîncălzite.

6. Amestecați ingredientele pentru maioneză cu ierburi și muștar într-un castron de dimensiuni medii.

7. Scoateți chiftelele din somon pe o farfurie când sunt gata.

8. Aplicați unt topit cu pensula pe interiorul chifl elor brioche, apoi așezați-le cu partea tăiată în sus pe placa de prăjire.

9. Selectați funcția Grill (Grătar), reglați temperatura la 215 °C și timpul la 3 minute, atingeți Preheat (Preîncălzire) pentru eliminarea modului Preheat (Preîncălzire), apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză).

10. Scoateți chifl ele când sunt gata și repetați cu restul chifl elor.

11. Ungeți interiorul fi ecărei chifl e cu maioneză cu ierburi și muștar. Așezați o chiftea din somon pe jumătatea de jos a chifl ei, acoperiți cu frunze de pătrunjel, roșii, castraveți și avocado, apoi acoperiți cu cealaltă parte a chifl ei și serviți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link