
PORȚIE
2
PORȚII

PREGĂTIRE
41
minute

PREPARARE
15-30
minute
INGREDIENTE
Pentru carne
- 300 g Piept de pui
- 1 bucată Ouă
- 2 linguri Pesmet
- 1 bucată Usturoi
- 1/2 bucată Ceapă mică
- 1 linguriță Muștar
- 1/8 linguriță Sare
- 1/8 linguriță Piper
Pentru cartofi
- 2 bucată Cartofi dulci medii
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1/2 linguriță Sare
- 1/2 linguriță Piper
- 1/2 linguriță Boia
- 1/2 linguriță Usturoi granulat
Pentru spanac
- 2 bucăți Cartofi medii
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1/2 linguriță Boia dulce
- 1/4 linguriță Sare
- 1/4 linguriță Piper
- 1/2 linguriță Praf de usturoi
Pentru salată
- 1 bucată Salată verde
- 1 bucată Castraveți
- 2 bucati Roșii
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1 lingură Zeamă de lămâie
- 1/8 linguriță Sare
- 1/8 linguriță Piper
PREPARARE
1. Amestecăm într-un bol carnea de pui tocată cu oul, pesmetul, usturoiul tocat, ceapa tocată, muștarul, sărea și piperul.
2. Frământăm bine compoziția până când devine omogenă.
3. Formam chiftele de mărimea chiflor și le aplatizeazăm ușor pentru a avea forma unui burger.
4. Așazăm burgerii în coșul air fryer-ului, preîncălzit la 180°C, și-i gătim timp de 10-12 minute.
5. Spalăm bine cartofii și-i taiem în felii mai groase, în formă de wedges.
6. Amestecăm într-un bol cartofii cu uleiul de măsline, boiaua dulce, sărea și piperul.
7. Punem cartofii în air fryer la 200°C 15-20 de minute , amestecând la jumătate, până devin crocanți și aurii.
8. Spalăm și taiem salată verde, roșiile și castravetele.
9. Amestecăm într-un bol legume cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piperul.
10. Taiem chiflele în două și, dacă dorim, rumenim ușor în air fryer timp de 2 minute la 180°C.
11. Punem un strat de salată, o felie de roșie și burgerul de pui.
12. Servim burgerii alături de cartofii wedges și salată proaspătă.