
PORȚIE
4
bucăți

PREGĂTIRE
35
minute

COACERE
10
minute
INGREDIENTE - SALATĂ ASIATICĂ
- 175 g de varză, mărunțită
- 1⁄4 ceapă mică, tăiată felii subțiri
- 1⁄2 morcov, ras
- 2 cepe verzi, tăiate felii subțiri
- 2 g de coriandru, tăiat mărunt
- 30 ml oțet din vin de orez
- 30 ml sos de soia
- 28 g zahăr brun
- 15 ml ulei de susan
- 14 g maioneză
- Sare și piper după gust
INGREDIENTE - CHIFTELE
- 454 g carne tocată de curcan (85/15)
- 2 căței de usturoi, rași
- 25 mm ghimbir, ras
- 2 cepe verzi, tăiate mărunt
- 32 g de sos hoisin
- 15 ml sos de soia
- 10 g de sos sambal oelek
- 3 g sare
- 1 g piper negru
- 90 g pesmet
PREPARARE - SALATĂ ASIATICĂ
1. AMESTECAȚI varza, ceapa, morcovul, ceapa verde și coriandrul într-un castron mare.
2. AMESTECAȚI oțetul, sosul de soia, zahărul brun, uleiul de susan, maioneza, sarea și piperul într-un bol mic.
3. ASEZONAȚI legumele cu oțet și lăsați la marinat timp de 30 de minute.
PREPARARE - CHIFTELE
1. AMESTECAȚI toate ingredientele pentru chiftele într-un castron mare, până se combină bine.
2. FORMAȚI 4 chiftele din carne și puneți-le la frigider să se răcească.
3. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori și apăsați butonul Start/Pause.
4. AȘEZAȚI chiftelele de curcan în friteuza preîncălzită.
5. PRĂJIȚI timp de 10 minute la 205 grade.
6. SERVIȚI pe chifle cu salată asiatică.