Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Cum funcționează o friteuză cu aer cald?

Funcționarea cuptorului cu aer cald amintește de o friteuză clasică. Cu diferența că este o alternativă mai sănătoasă decât o friteuză tradițională cu ulei. De aceea, tot mai mulți oameni aleg să-l folosească atunci, când vine vorba de coacere și gătit.

Unul dintre avantajele unei friteuze cu aer cald (sau airfryer) este, că nu este necesar să folosiți ulei în timpul prăjirii și gătitului. Prin urmare, este o soluție grozavă pentru cei care își doresc o alternativă mai accesibilă pentru preparatele făcute cu ulei de prăjit tradițional. Când gătiți într-o friteuză cu aer cald, puteți obține rapid o suprafață crocantă.

Coacerea și gătitul cu aer cald

Baza funcționării unei friteuze cu aer cald este circulația uniformă a aerului cald în sertarul care conține ingredientele. Datorită circulației aerului cald, ingredientele pot fi pregătite cu o distribuție uniformă a căldurii.

De obicei există o grilă în partea de jos a sertarului. Este ca și cum am combina un grătar cu aer fierbinte pentru a face mâncarea corectă. Cu ajutorul unei friteuze cu aer cald putem obține o suprafață crocantă pe mâncare, iar sub suprafața crocantă ne poate aștepta gustul suculent al ingredientelor.
Majoritatea aparatelor cu aer cald pot funcționa cu moduri de coacere presetate, dar pot fi utilizate și cu setări manuale, după cum este necesar.

Mâncare mai sănătoasă fără ulei

În zilele noastre, majoritatea bucătăriilor folosesc tigăi și ulei pentru a pregăti mâncarea. Mai ales pentru cartofi prăjiți. Pe de altă parte, nu trebuie sa folosiți ulei pentru cartofi prăjiți făcuți cu o friteuză cu aer cald, totuși puteți obține suprafata obisnuită crocantă ca la prăjit.

Când faceți cartofi prăjiți, puneți ingredientele în tavă. Apoi selectați programul presetat cel mai potrivit. Nu trebuie adăugat ulei sau alte ingrediente, un cuptor cu aer cald este o alternativă mai sănătoasă la prăjirea tradițională.

O mulțime de rețete grozave

Majoritatea friteuzelor cu aer cald vin cu o carte de rețete, oferind o gamă largă de alimente și deserturi. Adică vă va fi ușor să vă inspirați pentru a face delicatese care vă lasă gura apă. Unele friteuze cu aer cald vin și cu o aplicație, care vă oferă acces la o varietate de rețete, recomandări și sfaturi.

Unele modele au două sertare. Acest lucru facilitează prepararea mai multor feluri în același timp. Acest lucru permite prepararea alimentelor, pentru mai mult de o persoană, în același timp, oferind o formă sănătoasă și practică de coacere și gătit care devine din ce în ce mai populară astăzi.

Curățare rapidă și eficientă

Airfryerul este ușor de curățat după utilizare. Tot ce trebuie să faceți este să puneți piesele  în mașina de spălat vase. Cu toate acestea, înainte de a utiliza friteuza cu aer cald, este indicat să citiți instrucțiunile de utilizare, deoarece diferitele modele au propriile caracteristici.