Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Cât de sănătos este să folosești o friteuză cu aer cald?

Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să folosească o friteuză cu aer cald, pentru a face cartofi prăjiți și alte alimente prăjite fără utilizarea uleiului. Prin urmare, o friteuză cu aer cald poate fi o alternativă mai sănătoasă decât o friteuză clasică.

Astăzi, există nenumărate rețete de preparate care pot fi pregătite folosind o friteuză cu aer cald. Printre altele, putem face cartofi prăjiți, carne si pește, sau putem găti legume, pe care le gătim de obicei.

Beneficiile ale utilizării unei friteuze cu aer cald, referitor la sănătate

Ar putea fi mai ușor ca niciodată să preparați alimente sănătoase, mai ales cu atât de puțin ulei. Drept urmare, aceasta este o alternativă mai sănătoasă în comparație cu utilizarea unei friteuze cu ulei tradiționale.

Majoritatea friteuzelor cu aer cald au, de asemenea, setări care vă permit să reglați cu ușurință temperatura și timpul de gătire. În plus, este cu adevărat posibilă prepararea a tot felul de alimente, nu contează dacă ingredienele sunt congelate sau proaspete.

Alegerea ingredientelor este liberă, așa că pot fi folosite alimente sănătoase precum legumele, peștele și carnea. Prepararea se face fără utilizarea uleiului, ceea ce este avantajos la aportul de nutrienți.
Și mai bine, delicatesele făcute cu friteuza cu aer cald, vor fi o experiență gustativă impecabilă, conținând totuși mult mai puține calorii.

Despre utilizarea uleiului într-o friteuză cu aer cald

Când gustăm cartofi prăjiți și alte delicatese făcute într-o friteuză cu aer cald, prima dată avem senzația de parcă tocmai ar fi fost scoase dintr-o tigaie. Cu alte cuvinte, stratul delicat crocant este realizat în așa fel, încât mâncarea nu se prepară direct în ulei.

Fără utilizarea uleiului și grăsimilor, puteți economisi o mulțime de calorii, ca să nu mai vorbim de beneficiile pe termen lung, ale acestei metode inovatoare de preparare, pentru sănătate. Mâncărurile pregătite în friteuza cu aer cald sunt ideale pentru toate vârstele și chiar putem prepara delicatese în câteva minute pentru toată familia.

  • Ce fel de ulei poate fi folosit într-o friteuză cu aer cald?

Este indicat să vă gândiți la utilizarea uleiurilor folosite pentru prăjit, gătit și grătar. Este important să nu adăugați ulei direct în friteuza cu aer cald. Uleiul trebuie adăugat la ingrediente înainte de prăjire. Nu utilizați ulei presat la rece deoarece se poate arde la temperaturile ridicate.

  • Cât ulei ar trebui folosiți?

O linguriță de ulei poate fi suficientă. Practic, este indicat să folosiți mult mai puțin ulei și unt decât într-o tigaie convențională. Este important să nu folosiți uleiul în friteuza cu aer cald, ci să îl aplicați pe ingrediente înainte de a găti.

Folosirea unei friteuze cu aer cald poate ajuta la pierderea în greutate?

Răspunsul este da, deoarece prin utilizarea friteuzei cu aer cald puteți prăji și găti fără ulei, obținând preparatele obișnuite cu un conținut caloric mai mic. Așadar, o friteuză cu aer cald vă poate ajuta nu numai să mâncați sănătos, ci și în mod conștient.
În plus, o friteuză cu aer cald care funcționează fără grăsime și ulei vă permite să utilizați mai multe funcții. Fie că facem carne, pui, pește și legume sau cartofi prăjiți, rezultatul va fi variat, mai gustos și mai sărac în calorii.
Cel mai bun lucru este, că putem face toate acestea rapid și ușor. Adică, o dietă conștientă în scopul ținerii dietei nu trebuie să ia o perioadă nerezonabilă de timp din viața de zi cu zi.

Concluzie

Nu este o coincidență că utilizarea unei friteuze cu aer cald devine din ce în ce mai populară în aceste zile. Pentru că, cu ajutorul ei se pot pregăti nu doar alimente delicioase, ci și sănătoase, cu o viteză surprinzătoare. Merită să alegeți un dispozitiv care dispune de capacitatea și caracteristicile necesare.

Iar gătitul fără ulei și grăsimi nu numai că poate avea ca rezultat o alimentație mai sănătoasă, ci poate fi util și în susținerea obiectivelor dietetice, datorită caloriilor reduse.