Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Care sunt beneficiile și argumentele pentru folosirea unei friteuze cu aer cald?

Există o serie de argumente raționale pentru utilizarea unei friteuze cu aer cald. Acest lucru se datorează faptului, că este un aparat de bucătărie care ușurează prepararea alimentelor sănătoase. Folosind mult mai puțin ulei decât dacă folosim o tigaie.
Astfel, putem evita folosirea grăsimilor nesănătoase, întrucât cuptorul cu aer cald se bazează pe circulația aerului cald în sertarul în care se află mâncarea. Din acest motiv, friteuza cu aer cald poate fi comparată cu un cuptor cu convecție de aer, oferind o soluție rapidă pentru realizarea diverselor delicatese. Disponibil în mai multe dimensiuni, cu unul sau două sertare la cerere.

De acum, mesele pot fi pregătite fără ulei

La o friteuză cu aer cald nu este necesar sa folosiți ulei dacă nu vreți. Astfel putem obține rezultate mai sănătoase decât cu coacerea în ulei. Acest lucru se datorează faptului că alimentele hrănitoare sunt făcute cu aer cald. Dacă rețeta scrie așa, puteți adăuga ulei, unt și condimente după dorință. Pe de altă parte, uleiul și untul pot fi omise dacă ne dorim o mâncare mai sănătoasă.

Astăzi, tot mai mulți oameni sunt interesați de alimente sănătoase și hrănitoare. Acesta este unul dintre motivele pentru care un airfryer devine din ce în ce mai popular. Și mai bun, alimentele făcute fără a folosi ulei sau grăsimi vor avea o suprafață crocantă la exterior, cu o textură moale la interior.

Nenumărate rețete interesante

Majoritatea oamenilor cumpără friteuză pentru a face cartofi prăjiți, deoarece este o alternativă excelentă al tigăii clasice. Cu toate acestea, poate fi folosită și pentru a face alte feluri de mâncare care se prepară de obicei la cuptor sau pe plită. Majoritatea modelelor vin cu o carte de rețete.

În plus, chiar și o aplicație de rețete poate fi descărcată pe smartphone-ul dumneavoastră. Drept urmare, puteți fi inspirat să faceți nenumărate feluri de mâncare interesante. De asemenea, puteți prăji carnea, peștele, legumele și produsele care trebuie să fie copți pe tavă, iar majoritatea friteuzelor ușurează prepararea corectă a ingredientelor cu programe presetate.

Un aparat practic de bucătărie pentru un uz zilnic

Friteuza cu aer cald nu ocupă mult spațiu pe blatul din bucătărie și poate fi depozitată în dulapul de bucătărie atunci când nu este folosită. Toate piesele se pot spăla în mașina de spălat vase, iar coșul este complet detașabil pentru curățare. Este recomandat să ștergeți dispozitivul după utilizare, petreceți doar acest timp cu întreținere.

Vă recomandăm să alegeți o friteuză cu aer cald, care are capacitatea necesară. O friteuză cu aer cald poate găti pentru mai multe persoane deodată. Dacă alegeți una cu două coșuri, se pot pregăti două feluri în același timp.

Alegeți friteuza cu aer cald care se potrivește cel mai bine scopurilor Dvs.

Un airfryer este perfect pentru cei care doresc mâncare puțină și repede. Nu trebuie să petreceți timpul încălzind mâncarea înainte de a pune ingredientele pe tavă. Dvs. decideți câte porții vreți să faceți. Cu acest aparat de bucătărie pot fi pregătite gustări mici și cine mai mari.
Alocați timp documentării înainte de a decide ce model vreți să folosiți. Este recomandat să alegeți un dispozitiv care se potrivește stilului Dvs. de viață. Nu este întotdeauna ideal să petreceți mult timp în bucătărie pregătind mâncarea, așa că o friteuză cu aer cald este o alternativă foarte utilă.

Alegeți dintre mai multe caracteristici

Majoritatea friteuzelor cu aer cald au un ecran tactil cu setări selectabile. Simțiți-vă liber să alegeți un model care are o gamă largă de programe presetate. În acest fel, nu trebuie să pierdeți timp pentru a găsi setarea potrivită în timpul coacerii și gătitului. Vă veți da seama repede că o friteuză cu aer cald este alternativa perfectă la cuptor și tigaie.