Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Care este esența și utilitatea unei friteuze cu aer cald?

O friteuză cu aer cald (cunoscută si sub numele de airfryer) este o alternativă mai sănătoasă la friteuza clasică cu ulei. Folosind acest aparat inovator de bucătărie, poate fi realizată aceeași crustă crocantă ca la coacerea clasică. Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru cei care iubesc cartofii prăjiți și alte alimente prăjite. Un dispozitiv de bucătărie versatilă care poate fi folosită atât pentru coacere, cât și pentru gătit.

Nu este necesar să folosiți ulei într-o friteuză cu aer cald, ceea ce o face o alternativă mult mai sănătoasă atât la prăjire, cât și la gătit. Cheia funcționării acestuia este elementul de încălzire încorporat și ventilatorul care permite circulația aerului cald. Exact ca un cuptor clasic cu convecție de aer.

Friteuzele cu aer cald, pe de altă parte, sunt chiar mai eficiente decât cuptoarele cu convecție de aer. Ingredientele trebuie doar puse într-una sau  în cele două coșuri,  care se pot achiziționa la dimensiuni diferite, pentru a se potrivi fiecărui model. Majoritatea friteuzelor cu aer cald, au funcții prestabilite, iar temperatura și timpul pot fi setate manual.

Friteuza cu aer cald Cosori Premium și friteuza cu aer cald Cosori Smart pot furniza o putere de până la 1700 de wați. Capacitatea de încărcare poate fi de până la 5 kg, astfel delicatesele pot fi pregătite pentru mai multe persoane deodată. Majoritatea dispozitivelor au și un cronometru pentru o utilizare confortabilă, care poate fi setat până la 60 de minute. În plus, afișajul practic ilustrează timpul, performanța, programul de rulare și alte informații.

Cum se folosește friteuza cu aer cald?

Majoritatea modelelor de friteuză cu aer cald au mai multe funcții presetate. Tot ce trebuie să faceți este să puneți ingredientele într-una sau în cele două coșuri și apoi să selectați oricare dintre programele presetate. Ora și temperatura pot fi setate chiar și individual. Prin urmare, este indicat să alegeți o rețetă compatibilă cu un cuptor cu aer cald.
Nu este necesar să folosiți ulei sau unt în timpul prăjirii și gătitului. Mai mult, nu este recomandat să folosiți ulei direct în coș. Aerul fierbinte nu numai că ajută la o preparare de o calitate impecabilă, dar oferă mâncărurilor și o suprafață crocantă. Rezultatul poate, prin urmare, să vă amintească de gustul mâncării preparat în tigaie.
Multe feluri de mâncare simple pot fi pregătite într-o friteuză cu aer cald. În plus, friteuza cu aer cald vine de obicei cu o carte de bucate, cu nenumărate rețete care ușurează munca în bucătărie.

De care friteuză cu aer cald pot avea nevoie?

Dvs. decideți ce model este potrivit pentru dumneavoastră. Există multe opțiuni din care să alegeți astăzi. Friteuza cu aer cald este ideală pentru cei cărora le place să lucreze în bucătărie. În plus, folosirea unei friteuze cu aer cald asigură o alimentație mai rapidă și sănătoasă. Fie că este vorba de gustări mici și sănătoase sau de meniuri mai mari.

Friteuza cu aer cald nu ocupă mult spațiu pe blatul din bucătărie. Unele modele au un singur coș, în timp ce altele au două coșuri. Este indicat să alegeți o friteuză cu aer cald cu capacitatea potrivită pentru a face gătirea cât mai ușoară și eficientă.
Friteuza cu aer cald este un aparat silențios, cu accesorii precum niște forme de copt, coșuri de copt sau o tavă pentru pizza. Aceste accesorii vor face în curând coacerea și gătitul mai distractive.

Care este cea mai bună friteuză cu aer cald?

Merită să citiți testele relevante înainte de a vă decide asupra modelului potrivit. În mod ideal, puteți alege aparatul potrivit pentru cantitatea de alimente și frecvența coacerii și gătirii, care susține utilizarea eficientă într-un mod ușor de utilizat și cu setări practice.

Multe modele, de exemplu, au un ecran tactil, ceea ce le face un accesoriu nu numai util, ci și elegant pe blatul din bucătărie. Mărimea și numărul de coșuri sunt, de asemenea, considerații importante. La modelele cu două coșuri, se pot realiza două feluri de mâncare în același timp.
Unele modele de friteuze cu aer cald au și o funcție de rotire automată, ceea ce ușurează prepararea alimentelor și obținerea unor rezultate uniforme. Dacă această funcție nu este disponibilă, va trebui să rotiți ingredientele din când în când.

Concluzie

Pentru a alege în mod conștient o friteuză cu aer cald, merită cu siguranță să citiți testele posibilelor modele. Printre considerentele de decizie, ușurința de utilizare, capacitatea adecvată și funcționalitatea practică sunt foarte importante pentru o utilizare eficientă.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare funcții precum ecranul tactil, configurarea programului și rotația. Nu este indicat să folosiți ulei, astfel avea un stil de viață mai sănătos, cu arome delicioase si preparate care vă lasă gura apă.