Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Aripioare mongoliene

PORȚIE
2-4
persoane

PREGĂTIRE
15
minute

COACERE
25
minute

INGREDIENTE

  • 680 g aripioare de pui
  • 30 ml ulei vegetal
  • Sare și piper după gust
  • 60 ml ulei de soia cu conținut scăzut de sodiu
  • 85 g miere
  • 20 ml oțet din vin de orez
  • 15 g sos Sriracha
  • 3 căței de usturoi
  • 4 g ghimbir proaspăt, ras
  • 1 ceapă verde, tăiată felii pentru servire

PREPARARE

1. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori,setați-o la 195 de grade și apăsați butonul Start/Pause.

2. UNGEȚI aripioarele de pui cu ulei, sare și piper.

3. AȘEZAȚI aripioarele de pui în friteuza preîncălzită.

4. SELECTAȚI meniul Chicken (Pui) și apăsați butonul Start/Pause.

5. AMESTECAȚI sosul de soia, mierea, oțetul de vin de orez,sosul Sriracha, usturoiul și ghimbirul într-o cratiță mică.

6. FIERBEȚI până când aromele se combină și glazura se îngroașă, aproximativ 10 minute.

7. TRANSFERAȚI aripioarele de pui într-un bol mare după 20 de minute și turnați sosul peste ele.

8. AȘEZAȚI aripioarele înapoi în coș și terminați gătitul cu cele 5 minute rămase.

9. ASEZONAȚI cu ceapă verde și serviți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link