
PORȚIE
2-4
persoane

PREGĂTIRE
15
minute

COACERE
25
minute
INGREDIENTE
- 680 g aripioare de pui
- 30 ml ulei vegetal
- Sare și piper după gust
- 60 ml ulei de soia cu conținut scăzut de sodiu
- 85 g miere
- 20 ml oțet din vin de orez
- 15 g sos Sriracha
- 3 căței de usturoi
- 4 g ghimbir proaspăt, ras
- 1 ceapă verde, tăiată felii pentru servire
PREPARARE
1. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori,setați-o la 195 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
2. UNGEȚI aripioarele de pui cu ulei, sare și piper.
3. AȘEZAȚI aripioarele de pui în friteuza preîncălzită.
4. SELECTAȚI meniul Chicken (Pui) și apăsați butonul Start/Pause.
5. AMESTECAȚI sosul de soia, mierea, oțetul de vin de orez,sosul Sriracha, usturoiul și ghimbirul într-o cratiță mică.
6. FIERBEȚI până când aromele se combină și glazura se îngroașă, aproximativ 10 minute.
7. TRANSFERAȚI aripioarele de pui într-un bol mare după 20 de minute și turnați sosul peste ele.
8. AȘEZAȚI aripioarele înapoi în coș și terminați gătitul cu cele 5 minute rămase.
9. ASEZONAȚI cu ceapă verde și serviți.